joi, 8 aprilie 2010

Clatite japoneze




Reteta de pe blogul http://adamache-laura.blogspot.com/2008/04/dorayaki-clatite-japoneze.html.

Ingrediente:

200gr faina
4 oua
1 lingurita praf copt
2 linguri miere
100 gr zahar
4 linguri apa

Preparare:

Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Adaugam faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase.Adaugam si cele 2 linguri miere si amestecam.La sfarsit punem praful de copt dizolvat in apa,amestecam si lasam aluatul cel putin 30 minute acoperit la frigider.
Punem la incins o tigaie de teflon(nu o ungem cu nimic).Umplem un polonic pe jumatate si lasam sa curga aluatul in tigaie fara sa zgaltaim tigaia(aluatul isi ia forma rotunda singur).Cand apar primele bolboroace pe suprafata clatitei intoarcem pe partea cealalta.

Ornare:

gemuri, toping de ciocolata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta