joi, 8 aprilie 2010

Krapfen

Reteta de pe blogul http://adamache-laura.blogspot.com/2009/01/krapfen.html.

Ingrediente:

500 gr faina

1 ou
35 gr zahar
60 gr unt
250 gr apa calduta
35 gr drojdie proaspata
zahar vanilat
coaja portocala
7 gr sare

Preparare:


Se pun toate ingredientele in masina de paine si setam programul Dospire.
Apoi se intinde aluatul pe blatul de lucru infainat intr-o foaie de 1 cm grosime, taiem cu ajutorul unei forme de aproximativ 8 cm diametru cerculete,si le lasam la cald sa isi dubleze volumul (dureaza cam 2 ore),Incingem ulei intr-o cratita si luam cu ajutorul unei spatule cate o gogoasa pe care o prajim in ulei incins.
Ca sa verificam daca aluatul este bine crescut, punem o bucatica de aluat in uleiul incins. Daca ramane la suprafata atunci incepem sa prajim gogosile dar daca se duce la fund le mai lasam la crescut.Le scoatem pe hartie absorbanta iar apoi le trecem prin zahar vanilat si le servim,




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta