joi, 8 aprilie 2010

Margarete



Reteta de pe site-ul http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21891/MARGHERITINE/

INGREDIENTE

150g faina
50g amidon de porumb
100g zahar
125g unt
4galbenusuri
coaja unei lamai
un praf de sare
2mere
3linguri marmelada
scortisoara

Preparare:

Din faina, amidon, 3 galbenusuri, sare, coaja de lamaie si unutul moale se face un aluat pe care il tinem 30 de min la frigider.
Intre timp pregatim umplutura:topim putin unt, merele se curata si se dau pe razatoare apoi se calesc putin. Se adauga scortisoara si cele 3 linguri de dulceata si se opreste focul.

Intre timp scoatem aluatul de la frigider il intindem in foaie nu foarte subtire si cu forme de floare decupam margaretele. Le intepam cu o furculita si pe fiecare floare se pune o lingurita de umplutura de mere, se acopera cu o alta floare. Se dau la cuptor 15-20 de min la 180 de grade. Apoi se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cauta reteta